
קוקטייל מוסקו מיול
העלייה מרוסיה הביאה לנו הרבה מאוד מתנות, ואחת מהן היא את האהבה למשקה מהמולדת הישנה, הוודקה, או, ליודעי דבר, "המים הקטנים". קוקטייל מוסקו מיול מתבסס על המשקה האלכוהולי הפופולרי והחריף הזה, שמתהדר לרוב בארבעים (40%) אחוזי אלכוהול, וקיק רציני בגרון.
המתכון הבסיסי או הפופולרי של המוסקו מיול הוא:
- 40-60 מ"ל וודקה.
- 15-20 מ"ל ליים או מיץ ג'ינג'ר.
- 60-90 מ"ל בירת ג'ינג'ר.
אפשר לשחק עם הרכיבים לכאן או לכאן, אבל זה הבסיס, ומשם ננצח. יש מתכונים עם סירופ ג'ינג'ר-ליים מעורב, מתכונים עם נענע, עם מיץ אוכמניות, ועוד כל מיני המצאות כיד הדמיון הטובה, שהופכת טובה יותר או פחות בהתאם לכמות הוודקה שהמיקסולוג שתה קודם לכן במהלך הערב.
אז מה ההיסטוריה של קוקטייל מוסקו מיול?
אנו ממליצים לכם לערבב כוסית של המשקה המהולל, שאחד ממאפייניו הוא שאפשר לשתות אותו בכל אירוע ובכל סיטואציה, פשוט אך מתוחכם, נעים בטעמו אך מתגנב בהשפעתו, המוסקו מיול יספר לכם סיפור כפול, של היסטוריה לא צלולה, כראוי למשקה שנולד בארה"ב, נשען על מסורת רוסית, ונשתה בכל העולם:
אי-שם בבר שבמנהטן, טרם מלחמת העולם השנייה, במהלך שיווקי שנועד לקדם את וודקה סמירנוף, במקביל לבירת ג'ינג'ר אלכוהולית חדשה. שיתוף הפעולה המוצלח של מנכ"ל סמירנוף ואיש השיווק של בירת הג'ינג'ר כלל דחיפה רצינית של המשקה שהם המציאו במיוחד לצורך העלאת המכירות של שניהם גם יחד. ההצלחה לא איחרה לבוא.
באותו הבר שבמנהטן ניו יורק, ביקש בעל הבית להיפטר ממלאי שיושב ומתיישן במרתף. הייתה שם בירת ג'ינג'ר ולא מעט וודקה, משקאות שלא היו פופולריים בארה"ב באותה התקופה, בטח לא הוודקה שהרי מדובר בתקופת המלחמה הקרה בין המערב, בעיקר ארה"ב, לבין רוסיה. המשקאות עורבבו והוצעו ללקוחות כמשקה חדש, ומשם זה כבר התקדם כמעט מעצמו, הודות לטעם המוצלח של השילוב המנצח.
בחרו באיזו גרסה שתבחרו, אנחנו נותרנו עם דבר אחד חזק ועשיר - קוקטייל מפנק וללא ספק חביב הקהל, כה חביב למעשה שהוא קיבל כמות גרסאות שקשה לעקוב אחריה.
המיול עוזב את מוסקבה
תאמרו מה שתאמרו על ההיסטוריה של קוקטייל מוסקו מיול, ההווה שלו מעניין לא פחות. כיום ישנו מנהג להחליף את הבסיס האלכוהולי של המשקה, ועימו את השם, בהתאם למוצא המשקה. פראנץ'-מיול (מיול צרפתי) כאשר הוודקה הוחלפה בקוניאק, מיול בוהמייני כאשר מדובר באבסינת, גלאזגו-מיול (סקוטלנד) כאשר מדובר בוויסקי סקוטי, והרשימה נמשכת כאורך הגלות, או כאורכה של ההיסטוריה של הוודקה.
מוסקו מיול מוגש באופן מסורתי בכוס נחושת עגולה, מה שמוסיף למיתוג, וכיום כחלק מהעלייה המטאורית בפופולריות של המיול ישנו ביקוש מתמשך לכוסות המעוצבות, שהן אכן נאות למדי. במקביל לפופולריות של המוסקו מיול, ישנה גם פופולריות מתמשכת לטרנד הבריאות.
לא מעט אומרים כי השתייה של הקוקטייל בכוס המיוחדת פוגע בבריאות, שכן המפגש בין המתכת לבין החומציות של המשקה עלול להוליד תגובה כימית לא מחמיאה, שעלולה לפגוע בבריאות. העובדה הזאת ככל הנראה לא מדאיגה במיוחד את מרבית אוהבי המשקה הנאמנים לו, ומי שבכל זאת מתעקש, ישתה את המשקה הממכר בכוס זכוכית.
תמונה - freepik